GIF Young Scholars Seminerleri Yeni Dönem Başvuruları Başladı

GIF YOUNG SCHOLARS Değerli Kadir Has Üniversitesi Öğrencileri,

Global İlişkiler Forumu (GİF) 2009 yılında siyasi, ekonomik, teknolojik, bilimsel ve kültürel meseleleri küresel boyutta düşünmek, tartışmak, tespitler yapmak ve politika önerilerinde bulunmak üzere kurulmuş bir dernektir (www.gif.org.tr).

GİF bu amaçla, uluslararası platformlarda Türkiye’yi temsil etmiş ve saygınlık kazanmış devlet adamalarını, diplomatlarını,akademisyenleri, silahlı kuvvetler mensuplarını, sanatçıları, hukukçularını, basın mensuplarını, iş dünyası liderlerini ve bürokratları bir araya getirmiştir.

GİF aynı zamanda, ileride Türkiye’nin küresel sorumluluklarını üstlenecek genç liderlerin yetişmesine de bugünden katkıda bulunmayı hedef almıştır.

Bu hedef doğrultusunda 2010 yılında hayata geçirilen GİF Young Scholars Seminerleri, İstanbul’da bulunan üniversitelerde lisans eğitimini sürdüren en fazla 20 öğrenciyi kapsayan; Ekonomi, Eğitim, Teknoloji, Finans,Güvenlik, Sağlık, Enerji, Hukuk, Demografi gibi küresel gündemin teknik ve siyasi boyutlarının öğrencilerle birlikte tartışarak ele alındığı ve GİF üyelerinin de konuk konuşmacı olarak katkıda bulundukları bir programdır.

Aralık 2013 - Mayıs 2014 ayları arasında gerçekleşecek beşinci döneme son başvuru tarihi 15 Kasım’dır.

Programı başarıyla tamamlayan öğrenciler;

• ‘Young Scholar’ unvanı alarak GİF ailesine katılacaklardır.

• Program sonrasında dünya liderleri ve uluslararası düzeyde başarı kazanmış uzmanların katıldığı çeşitli GİF etkinliklerine davet edileceklerdir.

• Küresel boyutu olan bir konu üzerine yazacakları Politika Analiz ve Öneri Notları’ndan seçilenler ‘Young Scholars Publication’ olarak yayımlanacaktır.

• GİF'te staj için yapılan başvurularda öncelikli olarak değerlendirileceklerdir.

GiFGRF GiF YOUNG SCHOLARS SEMİNERLERİ 2013-2014 DÖNEMİ Global İlişkiler Forumu (GİF) tarafından düzenlenen GİF Young Scholars Seminerleri, İstanbul’da bulunan üniversitelerde lisans eğitimini sürdüren en fazla 20 öğrenciyi kapsayan; Ekonomi, Eğitim, Teknoloji, Finans, Güvenlik, Sağlık, Enerji, Hukuk, Demografi gibi küresel gündemin teknik ve siyasi boyutlarının birlikte ele alındığı bir programdır. Program, öğrencileri uluslararası ve global ilişkilere dayalı konuları özgürce, akla dayalı ve yapıcı bir üslupla tartışabilecekleri ve sorgulayabilecekleri bir platformda buluşturmak için tasarlanmıştır. Amaç, gençlerin konular hakkında derinlemesine bilgi sahibi olup, konuyu pek çok açıdan inceledikten sonra nesnel bir senteze ulaşmalarını teşvik etmektir. GİF Young Scholars Seminerleri, farklı düşüncelerin uyum içinde varolduğu ve yaratıcı bir şekilde harmanlandığı bir kültürü gençlerimize aşılayıp, böylece bu kültürü daha da ileri götürmeyi hedeflemektedir. Uluslararası platformlarda Türkiye'yi temsil etmiş siyasetçi, büyükelçi, akademisyen, silahlı kuvvetler mensubu, sanatçı, hukuk insanı, basın mensubu, iş insanı ve bürokratlardan meydana gelen GİF üyelerinden ilgili kişiler konuk konuşmacı olarak seminerlere katkıda bulunacaklardır. Böylece öğrenciler küresel ölçekli konuları Türkiye'de ve dünyada olayların şekillenmesinde rol almış liderler ile birlikte tartışma fırsatı bulacaklardır. Programı başarıyla tamamlayan öğrenciler;

• 'Young Scholar’ unvanı alarak GİF ailesine katılacaklardır.

SEMİNER DETAYLARI:

• Program, Kasım 2013-Mayıs 2014 arası toplam 15 seminer olarak tasarlanmıştır.
  • Seminerler, istisnai durumlar haricinde Pazartesi günleri 17.00-20.00 saatleri arasında Yapı Kredi Plaza D Blok’ta bulunan GİF ofisinde gerçekleşecektir.

BAŞVURU DETAYLARI:

• Başvuru alımları, 16 Eylül tarihinden itibaren başlamış olup son başvuru tarihi 15 Kasım’dır.
  • Başvuruların [email protected] adresine yapılması gerekmektedir. Başvuru belgeleri şunlardır:
    • Başvuru Formu
    • Transkript
    • Öğrencinin akademik geçmişi ve ilgi alanlarını anlamak amacıyla, 1-2 sayfa uzunlukta kendisini tanıtan ve neden GİF Young Scholars seminer programına dahil olmak istediğini anlatan bir yazı
    • Küresel bir konuda 1-3 sayfa uzunlukta analiz yazısı örneği (aday istediği takdirde)
  • Aday isterse başvurusuna Referans Mektubu, CV vb. belgeleri ekleyebilir.
  • Başvuru yazı dili olarak Türkçe veya İngilizce kabul edilmektedir.
  • Başvuran öğrencilerden ilk elemeyi geçenler mülakat için GİF ofisine davet edileceklerdir.
  • Programa kabul edilen öğrencilere, Kasım ayı içerisinde email ile bilgi verilecektir.
GIF Young Scholars Seminerleri Yeni Dönem Başvuruları Başladı