İş Hayatına Giriş Seminerleri III. Finans

“Dünya ve Türkiye finansal piyasalarında son gelişmeler ve Türkiye’de finansal piyasalar hakkında bilgiler”

Finans alanındaki gelişmeler konusunda sektör çalışanlarının bakış açılarını da öğrenileceği, bu alanda bilgi edineleceği ve kariyer olanakları konusunda fikir edinmelerini sağlayacak olan seminer iki ayrı günde iki kampüste de düzenlenecek.

Ekonomi ve Finans alanında okuyan veya bu alanda kariyer yapmak isteyen öğrencilere fayda sağlayacak seminerin konuşmacıları Hakan B. Avcı ve Osman Kadri Koca'dır.

Hakan B. Avcı, Genel Koordinatör (ATIG)

Üniversite öğrenimini ABD’de Yale Üniversitesi’nde yapan Avcı, daha sonra aynı ülkede Stanford Üniversitesi’nde MBA derecesi almıştır. Hakan B. Avcı, finans kariyerine Koç Yatırım’da analist olarak başlamış, daha sonra San Francisco merkezli bir hedge fund olan Valuevest bünyesinde EMEA bölgesi analistliği ve Global Menkul Değerler’de stratejistlik görevlerinde bulunmuştur. 2003 yılında katıldığı Raymond James Türkiye bünyesinde önce bankacılık sektörü analisti, daha sonra Araştırma Bölümü eş-direktörü olarak çalışan Avcı, 2004-2008 yılları arasında aynı kurumda portföy yöneticiliği ve portföy yönetimi bölümü Grup Direktörlüğü yapmıştır. Avcı, 2012 yılında ATIG’ye katılmadan önce Delta Menkul Değerler Genel Müdürlüğü ve Meksa Yatırım Genel Müdür Danışmanlığı görevlerinde bulunmuştur.

Osman Kadri Koca, Araştırma Departmanı /Yönetmen (ATIG)

Osman Kadri Koca profesyonel çalışma hayatına Akbank T.A.Ş’de şube bankacılığında başladı. Garanti Bankası Genel Müdürlük’te ve Yapı Kredi Merkez Bölgede danışman olarak görev yaptıktan sonra Europe Finance Barc. Cap. Uzakdoğu masasında ülke analisti olarak 2006-2011 yılları arasında çalıştı. BIST’deki şirketlerin ve sektörlerin analizleri ,TL çaprazları ile ilgili teknik ve temel analiz raporları üzerinde çalışmalarda bulundu. 2011 yılında Ulukartal Holding bünyesinde İntegral Menkul Değerler’de analist olarak göreve başladıktan sonra 2012 yılında X Trade Brokers Menkul Değerler A.Ş.’de Araştırma biriminde Kıdemli Analist olarak görev yapan Koca, aynı yıl ALB Menkul Değerler’in Araştırma Departmanını kurdu. 2012 yılının Aralık ayında ATIG Yatırım Menkul Değerler A.Ş.’de Yönetmen olarak göreve başlayan Koca, strateji raporlarının hazırlanması, müşteri ve çalışan eğitimlerinin yanısıra BIST’de Gelişen İşletmeler Piyasa Danışmanı olarak görev yapmaya devam etmektedir.

Ayrıca Atig Menkul Değerler A.Ş. tarafından sertifika verilecek olup, seminer KSS dersi yerine de sayılacaktır.

İş Hayatına Giriş Seminerleri III. Finans