Yetenek Kapısı Kariyer Platformu Kullanıma Açıldı

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi’nin çalışmalarıyla oluşturulan "Yetenek Kapısı" kariyer platformu, öğrenci ve mezun, işveren ile üniversite kariyer merkezlerini çevrim içi ortamda bir araya getirebilmek için tüm tarafların hizmetine açıldı.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle evde kalınan bugünlerde, üniversiteli gençlerin kariyerlerine yön vermesine destek olmak ve işverenlerin üniversitelilere erişimini kolaylaştırmak için platformun daha yaygın kullanılması ihtiyacı doğdu. Buradan hareketle platform, tüm üniversitelerin, üniversiteli gençlerin ve işverenlerin hizmetine sunuldu.

Yetenek Kapısı ile Türkiye'de kariyer hizmetleri alanında mevcut kapasitenin geliştirilmesi, üniversite kariyer merkezlerinin hizmetlerinin çeşitlendirilmesi, yaygınlaştırılması ve kalitesinin artırılarak daha etkin hale getirilmesi hedeflendi.

Platformla, öğrenci ve mezun, işveren ile üniversite kariyer merkezlerinin bir araya gelerek, zaman ve mekan kısıtları olmadan, 360 derece dijital bir ortamda etkileşimde bulunmaları sağlanıyor.

Kayıt olmak için https://www.yetenekkapisi.org/ adresinden giriş yapmalısınız.

Yetenek Kapısı Görsel